latinica  ћирилица
24/08/2016 |  17:45 ⇒ 25/08/2016 | 07:58 | Аутор: sputniknews.com

Једна особа погинула, 14 рањено на Америчком универзитету у Кабулу

Један студент је погинуо, а 14 особа је рањено у нападу на Амерички универзитет Авганистана у Кабулу, пренио је „Ројтерс“ позивајући се на изворе у болници у Кабулу.
Напад у Кабулу - Фото: AP
Напад у КабулуФото: AP

Агенција „Ројтерс“ раније је саопштила да су наоружани нападачи упали у Амерички универзитет Авганистана у Кабулу и у згради је почела пуцњава.

Према подацима телевизије ТОЛО Њуз, прије него што су упали у зграду, нападачи су активирали експлозив.

„Суочени смо са нападом у Америчком универзитету. Специјалне снаге долазе на мјесто напада“, изјавио је представник службе за брзо реаговање локалном репортеру Билалу Сарварију.

„Неколико наоружаних људи напало је Амерички универзитет у Кабулу и постоје извјештаји о пуцњави и експлозијама. Они се налазе унутар кампуса, а тамо су заробљени страни професори и стотине студената“, изјавио је за агенцију „Ројтерс“ званичник авганистанског Министарства унутрашњих послова.

Свједоци напада навели су да су неки студенти успјели на вријеме да изађу из кампуса чим су чули експлозију, док су други закључани у својим учионицама.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ ОСУДИО НАПАД У КАБУЛУ

Стејт департмент осудио је напад на Амерички универзитет у Кабулу, називајићу то ударом на будућност Авганистана.

Портпарол Стејт департмента Елизабет Трудо изјавила је да америчка Амбасада настоји да пронађе особље и помогне држављанима САД угроженим у нападу.

Непознати нападачи упали су данас у Амерички универзитет у Кабулу и званичници наводе да је у кампусу убијена најмање једна, 12 особа рањено.

Званичник авганистанског Министарства унутрашњих послова изјавио је да у нападу учествује више особа од којих неколико носи прслуке са експлозивом.