latinica  ћирилица
24/08/2016 |  18:05 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Славко Вучуревић остаје упамћен по скандалима (ВИДЕО)

Скандал који је у Требињу изазвао градоначелник Славко Вучуревић са својим сарадницима на дан славе града и храма, тема је о којој се прича већ пет дана након Преображења. Умјесто лијепе слике и позитивних порука отишле су приче које су постидјеле становнике најјужнијег града Српске.
Славко Вучуревић - Фото: РТРС
Славко ВучуревићФото: РТРС

Јасно је да је градоначелнику Вучуревићу слава града послужила за предизборни говор. Али није то први пут. Слично се на исти дан догодило и прије четири године. 

Иако изборна кампања тек слиједи, градоначелник Требиња Славко Вучуревић је, ипак, излазак на бину у преображењској ноћи искористио за свој политички говор.

"Ми грађани Требиња не смијемо дозволити да се црвенимо ни пред прецима ни пред потомцима. Требиње се никада црвењети неће", рекао је прије неколико дана Вучуревић.

Требиње се зацрвењело само неколико минута након обраћања градоначелника. Проблем са озвучењем за вријеме бесједе Владике, микрофони за одабране чланове публике за похвале градоначелнику и погрдни повици на рачун Владе и предједника Републике били су довољни за црвенило.

"Ружно је и тужно и срамотно понашање градске администрације за славу града и храма. Крсну славу претворити у предизборни скуп је, у најмању руку, лицемјерно и неодговорно", рекао је Петар Иванковић, предсједник ГО ДНС, Требиње.

И није то први пут. Слично је било и прије четири године, такође на славу града. Присталице садашњег градоначелника звиждале су непосредно након литије, а у вријеме када је говорио тадашњи градоначелник Доброслав Ћук. Неки од од њих данас сједе у одборничким клупама и другима држе лекције о понашању.

Слободан Шараба из НДП-а каже да се садашњи градоначелник успио сукобити са свима. Почевши од Владе, Епархије до Борачке организације.

"Ову четворогодишњу власт обиљежили су сукоби и незаконитости. То је оно због чега ми у Требињу треба да будемо незадовољни и то је оно због чега ми овдје у Требињу треба да то незадовољство које имамо остваримо на начин да 2016.завршимо са оваквом власти коју имамо у Требињу".

На питање шта је Требињу донијело понашање Славка Вучуревића и његових сарадника, ријетки хоће да одговоре јавно.

"Брука и срамота. Треба да се стиди тога каква је слика послата из Требиња", каже један од становника Требиња.

Очигледно је да је сраначка подијељеност унијела својеврстан раздор међу становништво овог краја, а тога раније није било. Иако је и до сада било избора и различитих политичких ставова.