latinica  ћирилица
24/08/2016 |  22:15 ⇒ 22:24 | Аутор: РТРС

Отворен сајам привреде и туризма у Дервенти

У Дервенти је отворен Сајам привреде и туризма. Манифестација се 11. годину одржава у оквиру Дервентског вашара, који ове године доживљава своје 165. издање. Посјетиоцима се представило више од 130 изагача, а манифестацију је пратио богат културни и забавни програм.
Сајам у Дервенти - Фото: СРНА
Сајам у ДервентиФото: СРНА

Излагачи из Српске и региона, и ове године, потрудили су се да посјетиоцима представе своје производе и услуге. Организатори истичу да Сајам привлачи све већу пажњу, како излагача, тако и посјетилаца.

- Кад се на сајму производ изложи, кад се погледа, кад га оволики број људи види онда то све заиста има смисла - каже Мирослав Симић, директор Спортско-културног центра организатор.

Милорад Симић, начелник општине Дервента изразио је задовољство што се ова традиционална манифестација већ 11. пут одржава у Дервенти.

Значај манифестације препознало је и Министарство трговине и туризма Републике Српске, које је покровитељ Сајма, али и многи званичници.

- Нама је циљ да кроз овакве манифестације промовишемо добре привредне подухвате, добре производе, добре компаније, а истовремено да покажемо да је и смисао наше економске активности управо у подстицању привредног раста - рекао је министар индустрије, енергетике и развоја Петар Ђокић.

Отварању сајма претходио је богат културни и забавни програм, гастро фест и још много тога. Сајам ће за посјетиоце бити отворен до петка, од 10 до 21 час. Улаз је бесплатан.