latinica  ћирилица
25/08/2016 |  07:47 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Бањалука: Отворена "Галерија плус" (ВИДЕО/ФОТО)

"Галерија плус" као саставни дио изложбеног салона Музеја савремене умјетности Републике Српске отворена је у Бањалуци. Галерија је изложбено - продајног карактера и задовољава све професионалне стандарде излагачког простора, те самим тим представља адекватно мјесто за промоцију домаћих умјетника.
Отворена "Галерија плус" - Фото: РТРС
Отворена "Галерија плус"Фото: РТРС

Овај галеријски простор Музеју савремене умјетности Републике Српске уступиo је Културни центар Бански двор. 

Продајном изложбом дјела домаћих умјетника Музеј савремене умјетности Републике Српске коначно је отворио нови изложбени салон који ће омогућити новим надама умјетничке сцене да јавности прикажу неке од својих радова.

- Нови Галеријски простор је много већи од простора претходне галерије оваквог типа која је под надзором МСУ РС до прије три године дјеловала у Улици Краља Алфонса 13-ог. Намјера је била створити један нови амбијент који ће поред свог изложбеног карактера имати и онај финансијски, истакла је Сарита Вујковић директорица Музеја савремене умјетности Републике Српске

- Заједничким напорима Музеја савремене умјетности РС и Културног центра Бански двор а уз свесрдну подршку Градских отаца створен је један нови живи умјетнички амбијент који је почео да ради одмах након церемоније отварања, нагласио је Слободан Гаврановић, градоначелник Бањалуке.

Галерија плус служиће и као мјесто за промоцију дјела примијењене умјетности, књига и публикација, јединствених сувенира али и као простор за организовање изложби мањег формата.

 

Нови изложбено-продајни салон Галерија ПЛУС...

Нови изложбено-продајни салон Галерија ПЛУС...

Нови изложбено-продајни салон Галерија ПЛУС...

Нови изложбено-продајни салон Галерија ПЛУС...

Нови изложбено-продајни салон Галерија ПЛУС...