latinica  ћирилица
25/08/2016 |  22:08 ⇒ 22:16 | Аутор: РТРС

Цвијетиновић: Обезбиједити развој привреде и задржати младе

У Угљевику је одржана радна конвенција општинских одбора СНСД-а, ДНС-а, Социјалистичке партије и Српске радикалне странке на којој је представљен заједнички кандидат коалиције за начелника општине. Из странака коалиције поручују да су убијеђени у побједу, с обзиром да је ово први пут у посљедњих 20 година да опозициони блок излази на изборе с једним кандидатом.
Дико Цвијетиновић - Фото: СРНА
Дико ЦвијетиновићФото: СРНА

Кандидат коалиције Сви за бољи Угљевик Дико Цвјетиновић увјерен је у побједу на предстојећим изборима. Поручује да становници Угљевика заслужују бољу власт и будућност - побољшање привредног амбијента и свих сегмената живота.

- Ми желимо Угљевик гдје ће млади да остају да живе и раде овдје да стварају своје породице и да живе од свог рада. Тако да морамо да створимо услове за повољан привредни амбијент да привучемо инвеститоре и да нам млади остају овдје и раде, истакао је Цвјетиновић.

Заједнички став коалиционих партнера је да је за тешко стање у Угљевику одговорна актуелна локална власт, и да се зато у наредном периоду мора више радити на побољшању економске, социјалне, демографске, политичке и опште ситуације на овом подручју.

- Промијениће политику Дико, и не само он, већ сви заједно промијенићемо политику у Угљевику. Политику која ће да води Угљевик у један снажан Угљевик, који ће допринјети да и РС буде снажнија, рекао је Рацо Марковић, предсједник Општинског одбора СНСД Угљевик

-Желимо да СП и коалиција заједно сви скупа изградимо нови Угљевик бољи Угљевик, бољу РС, и боље услове за живот за све нас, за сву опмладину и сву дјецу, рекао је Миливије Ристић, предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Угљевик

Представници опозиционих странака у Угљевику, СНСД-а, ДНС-а, СП, потписали су и Споразум о сарадњи након избора, а преговора се и са другим политичким партијама.