latinica  ћирилица
26/08/2016 |  18:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Хилари Клинтон: Нисам радила под утицајем неке стране силе

Кандидаткиња Демократске странке на предсједничким изборима у САД Хилари Клинтон одбацила је наводе да је због веза страних субјеката са добротворним фондом њеног мужа, током обављања функције државног секретара била под утицајем неке стране силе.
Хилари Клинтон (фото: Twitter @HillaryClinton) -
Хилари Клинтон (фото: Twitter @HillaryClinton)

"Мој рад на мјесту државног секретара није био под утицајем било које стране силе. Политичке одлуке доносила сам на основу онога што сам мислила да је исправно у циљу безбједности Американаца и заштите наших интереса у иностранству", рекла је она за канал MSNBC.

Такође је изразила увјерење да су и њени сарадници радили адекватно, преноси Ројтерс.

Клинтонова је додала да ће, ако буде изабрана, предузети додатне кораке да осигура да не дође до конфликта интереса између њене администрације и фондације коју је основао њен муж и бивши предсједник Бил Клинтон.

Такође је најавила да фондација тражи партнере за сарадњу.

Кандидат републиканаца Доналд Трамп позвао је прије неколико дана Клинтонове да одмах затворе свој добротворни фонд, оценивши да је Клинтон Фондација "најкорумпираније предузеће у политичкој историји".

Агенција АП подсјећа да је фондација недавно објавила да, уколико Хилари Клинтон буде изабрана за предсједника, више неће примати донације од странаца.

Недавно је Њујорк тајмс објавио да је добротворни фонд Клинтонових добијао десетине милиона долара из земаља које је амерички Стејт департмент оптуживао за кршење људских права - чак и у вријеме када је Хилари Клинтон била државна секретарка САД.