latinica  ћирилица
26/08/2016 |  19:04 ⇒ 19:41 | Аутор: РТРС

СНСД, ДНС и СП потписали коалиционе споразуме у Шамцу и Градишци

СНСД, ДНС и СП у Шамцу и Градишци потписали су коалициони споразуми за предстојеће изборе. Иста коалиција увјерена је у добар резултат и у Љубињу, гдје у трци за начелника подржавају ДНС-овог Дарка Крунића.
Шамац - СНСД, ДНС, СП и Товирац - коалициони споразум - Фото: СРНА
Шамац - СНСД, ДНС, СП и Товирац - коалициони споразумФото: СРНА

 Коалициони споразум за подршку кандидату СНСД-а за начелника општине Шамац, Живану Којићу, потписали су предсједници општинских одбора СНСД-а, ДНС-а, СП-а и Независне странке др Михајло Товирац. Увјерени су у побједу на октобарским изборима.

Морамо да наставимо континуитет изградње и јачања наше општине. Шамац треба да буде јак, снажан, а мислим да ова екипа сигурно долази до побједе на предстојећим локалним изборима", изјавио је Живан Којић, кандидат СНСД за начелника општине Шамац.

 Коалицији од шест странака, које су недавно потписале коалициони споразум о подршци заједничком кандидату за начелника општине Градишка Зорану Аџићу на предстојећим локалним изборима, данас се придружила и Социјалистичка партија.

Градишка - коалициони споразум (Фото: РТРС)

"Имам увјерење да смо тим људи који може да понуди нешто ново општини Градишка, неку нову снагу и енергију", рекао је Аџић.

Дарко Крунић, кандидат је за начелника општине Љубиње, испред коалиције СНСД-СП-ДНС се нада да ће након готово двије деценије владавине СДС-овог Веска Будинчића, донијети, нову снагу у ову херцеговачку општину.

"Подршка нашем кандидату за начелника општине Љубиње Дарку Крунићу неће изостати и када буде изабран. Сигуран сам да ће успоставити добру сарадњу са министарствима у Влади РС, али плод те сарадње морају осјетити грађани Љубиња", рекао је у Љубињу члан Предсједништва ДНС-а Дане Малешевић.

Иако предизборна кампања није почела, коалициони споразуми потписани су у већини општина.