latinica  ћирилица
26/08/2016 |  19:53 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Радојичић посјетио полазнике стручне праксе у "Ланаку" (ВИДЕО)

Више од 150 студената прошло је кроз пројекат "Ланако стручне праксе". Компанија Ланако овај пројекат организује већ 10 година, а чак трећина полазника након праксе добије запослење у највећој компанији ове врсте у БиХ. Данас је оганизована финална презентација за овогодишње полазнике.
Ланако - Фото: РТРС
ЛанакоФото: РТРС

Срђан Ковачевић, студент електротехнике из Источног Сарајева каже, на факултету нема довољно услова за праксу, тако је ово велика прилика, након којег га као стипендисту, чека и сигурно запослење.

Пракса траје четири седмице, а од ове године доступна је и средњошколцима. У десет година стручне праксе урађено је 11 пројеката који су урађени  из донације непрофитних организација.

Полазнике Ланако праксе, посјетио је кандидат за градоначелника Бањалуке, иначе инжињер електротехнике, Игор Радојичић.

"За нас је изузетно значајно да упозоримо на важност овог сектора, јер добро је имати фабрику текстила у којој се запосли неколико стотина људи, али то су ниско акумулативе гране, док су ИТ технологије гране у којима се добро зарађује", истиче Радојичић.

Пресељење у нови технолошки центар компаније Ланако, омогућиће већи просторни и технолошки капацитет, те ће ова компанија угостити полазнике Ланако стручне праксе, студенате и ученике којима ће на тај начин бити омогућени сви потребни услови за развој њиховог потенцијала.