latinica  ћирилица
26/08/2016 |  22:41 ⇒ 22:43 | Аутор: СРНА

Завршено "Приједорско културно љето"

На позорници Љетне баште вечерас је одржано вече фолклора под називом "Приједорчани своме граду", на којем је наступило осам културно-умјетничких друштава и дјеца Вртића "Радост", чиме је затворена је манифестација "Приједорско културно љето 2016".
Приједорчани своме граду - Фото: СРНА
Приједорчани своме градуФото: СРНА

У програму су наступили СКУД "Др Младен Стојановић", културно-умјетничка друштва "Козара" из Чиркин Поља и Козарца, потом друштва "Омарска", "Осман Џафић", "Милан Егић" и "Саничани", као и чланови фолклорне секције Удружења Украјинаца "Козак" из Трнопоља.

Они су током више од два часа програма приједорској публици представили вјештину игре, покрета и пјевања.

Играма народа поткозарског краја, али и ширег региона, затворена је манифестација "Приједорско културно љето 2016".

Затварајући манифестацију замјеник градоначелника Приједора Миленко Ђаковић истакао је да је ово једна од најљепших манифестација која показује колико је град богат младим талентованим људима и колико се вриједно ради са њима да би се сачувала и његовала традиција поткозарског краја.

"Град Приједор има и душу јер кад се на једном мјесту окупи оволико младих који се баве здравим активностима, као што је игра и пјесма, то нам свима гарантује да град има и будућност", нагласио је Ђаковић.

Овај програм је током три мјесеца трајања обухватио четрдесетак различитих наступа приједорских културно-умјетничких друштава, омладинских и невладиних организација, установа културе и појединаца који су оживјели градске тргове, љетне позорнице и изложбене просторе у граду на Сани.