latinica  ћирилица
28/08/2016 |  15:28 ⇒ 15:29 | Аутор: СРНА

Кошарац: Институције БиХ у функцији муслиманских политика

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сташа Кошарац рекао је да је обустављање истраге против осумњичених за напад на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима, показало да БиХ нема перспективу и да су институције БиХ у потпуној функцији муслиманских политика.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је у Источном Сарајеву рекао да је БиХ доживјела још један пораз с обзиром на чињеницу да је у БиХ нападнут премијер Вучић.

Он каже да обустава истраге Тужилаштва БиХ против Алмира Мердића из Јелаха, једног од главних осумњичених за напад на премијера Вучића, показује да институције на нивоу БиХ свој посао, очигледно, не желе да раде на најбољи могући начин.

- Потпуно је видљиво да су институције БиХ потпуно заробљене интересима муслимана у овој земљи. Не смијенити директора Дирекције за координацију полицијских тијела /Мирсада Вилића/ је апсурд. Немати одговорност према министру безбједности /Драгану Мектићу/ је апсурд - рекао је Кошарац.

Он каже да се дефинитивно показало да БиХ нема перспективу на овај начин и да је у потпуној функцији муслиманских политика и ослобађање оних који су осумњичени да су извршили сам напад на премијера Вучића.

Према његовим ријечима, то довољно говори да су карцином БиХ управо правосудне институције које искључиво раде по налогу муслиманских политичара и то је нешто што ову земљу враћа уназад.

- Мислим да је то један од великих проблема БиХ и да нема оправдања и одговора за то што нису одговарали они који су организовали и извршили, назвао бих га атентат на премијера Вучића - истакао је Кошарац.

Он је навео низ случајева гдје су правосудне институције БиХ у функцији ублажавања онога чега смо свакодневно свједоци, од напада на Амбасаду САД у Сарајеву, напада на полицијску станицу и убиства полицајца у Зворнику, нападна на припаднике Оружаних снага БиХ, до напада на премијера Вучића.

Кошарац је нагласио да све ово говори да "очигледно некоме одговара овакво стање у овој земљи, а зна се коме".