latinica  ћирилица
05/09/2016 |  22:15 ⇒ 22:15 | Аутор: Агенције

Пет одличних намирница за лијечење мамурлука

Мамурлук може бити гадан подсјетник на луду ноћ, али се за његово ублажавање побринула мајка природа.

За лијечење мамурлука најбоље је конзумирати одређену врсту хране које ће покренути детоксикацију тијела. Сљедећих пет намирница су најбоље за смиривање мамурлука и свих непријатности које носи са собом.

Лубеница

Алкохол лишава тијело хранљивих материја које су му потребне, а лубеница је сигуран начин за њихово враћање. Због ниског нивоа шећера у крви можемо се осећати слабијим и нестабилнијим, а лубеница, богата фруктозом, може то да поправи. Лубеница исто тако помаже у хидратацији и освјежавању тијела.

Банане

Калијум и магнезијум су минерали које алкохол алармантно угрожава у тијелу. Стога је банана, богата овим минералима, одличан начин за њихово враћање. Банана исто тако помаже за смиривање стомака и смањује осјећај надутости.

Овсене пахуљице

Алкохол има диуретски ефекат, што значи да може да лиши тело важних витамина. Овас је богат витамином Б, а добар је и за вашу јетру, као и за расположење. Овас такође неутралише ниво киселине у тијелу и апсорбује штетне токсине. Још једна од предности је то што подиже ниво шећера у крви.

Кокосова вода

Ова намирница је пуна електролита, који су веома потребни тијелу када пати од мамурлука. За разлику од спортских пића, која такође имају електролите, кокосова вода није газирана, што је здравије.

Ђумбир

Ђумбир помаже да се изборите са осјећајем мучнине и проблемима са стомаком изазваним алкохолом. Најбоље га је конзумирати у природној форми, али ако вам је укус исувише јак, можете га нарендати у врућу воду или воћни сок.