latinica  ћирилица
07/09/2016 |  15:57 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Гацко- Неопходан нови објекат за Полицијску станицу (ВИДЕО)

Више од десет година покушава се наћи начин трајног смјештаја Полицијске станице у Гацку.
Полицијска станица Гацко - Фото: РТРС
Полицијска станица ГацкоФото: РТРС

Објекат који користи Полицијска станица Гацко давно је изграђена и у трошном је стању, а власништво је општине. За изградњу новог објекта заинтересовани су Министарство унутрашњих послова и општина Гацко. Како је речено, обје институције покушавају да нађу трајно рјешење.

Бивши објекат полицијске станице годинама је у рушевном стању. Оно што је добра околност, јесте да је МУП власник земљишта, на коме се налази бивши објекат.

Начелник Центра јавне безбједности Требиње Жарко Лакета каже да је неопходно обезбиједити боље услове за рад Полицијске станице, јер је садашњи објекат трошан и запуштен, па је тренутно могуће само одржавати постојеће стање.

Лакета је нагласио да такви услови не стварају проблеме у раду полиције, али да се на изградњу новог објекта чека више од десет година. У општини су потврдили да су за рјешење проблема у оптицају двије варијанте – рушење старог и изградња новог објекта на земљишту МУП-а, или, уз сагласнот двије институције, проналажење нове грађевинске парцеле. Обје варијанте изискују значајан новац.

Начелник општине Гацко Милан Радмиловић каже да ће општина учествовати у изградњи, јер садашњи објекат почиње да пропада. Како наводи, општина је заинтересована да врати у власништво и смјести своје институције и учествује у финансирању изградње нове полицијске станице.

У МУП-у Републике Српске потврђено је да постоји приоритетни интерес за изградњу новог објекта.

- МУП Републике Српске је опредијељен да побољша материјално-техничке услове у Полицијској станици Гацко и то је један од приоритета. Полицијска станица Гацко ће добити нови објекат, у складу са новчаним средствима којима будемо располагали - рекла је Мирна Миљановић, портпаролка МУП-а Републике Српске.

Претходних година, у општинама Републике Српске изграђено је више намјенских објеката за полицију, а тренутно се гради у Рудом.