latinica  ћирилица
08/09/2016 |  21:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Путина угостили омиљеним колачем Лава Толстоја

Предсједника Руске Федерације Владимира Путина у Јасној Пољани угостили су колачем који је испечен по старом рецепту из кувара жене писца Лава Толстоја.
Владимир Путин (фото: © Sputnik/ Михаил Климентьев) -
Владимир Путин (фото: © Sputnik/ Михаил Климентьев)

Састанак са локалним активистима организован је у љетњем павиљону на имању Јасна Пољана, гдје је руски писац провео већи дио живота. Сто је био постављен за традиционални руски чај: много колача, медењака и других слаткиша.

Пурин је одлучио да проба посластице. “Све је природно, све са наших фарми“, рекао је в. д. гувернера Алексеј Ђумин, преноси Спутњик.

“Ово је наш традиционални Толстојев колач. То је посебан рецепт Софије Андрејевне и постао је симбол благостања“, испричала је директорка музеја-имања Екатарина Толстој.

Она је рекла да је супруга писца сваки дан кувала и да се у музеју налази њен кувар. Ђумин је током испијања чаја поставио питање о развоју туризма у региону.

Према његовим ријечима, сада главни прилив оних који долазе у Тулску област представљају становници љетњиковаца из сусједних области, првенствено из Москве и Подмосковља.

Међутим, он је увјерен да туристички потенцијал ове области у потпуности омогућава да се постигне “да овај туризам буде управо одмор, распуст, да људи овамо не би долазили на дан-два, већ би узимали одмор, долазили са дјецом и проводили га овдје, да постоји инфраструктура“.