latinica  ћирилица
12/09/2016 |  18:42 ⇒ 13/09/2016 | 07:29 | Аутор: РТРС

Додик: Референдум ће бити одржан (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Броду да ће референдум о Дану Републике бити одржан 25. септембра, те да нема ниједне препреке за његово одржавање.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Референдум ће се десити и ту нема никаквих спекулација. Само они злонамјерни покушавају да спекулишу. Технички предуслови за организацију рефрендума су створени. Комисија ради свој посао, формиране су општинске комисије, извршено је штампање гласачких листића, све је припремљено - рекао је Додик.

Предсједник Српске је позвао грађане да изађу на референдум 25. септембра и да не вјерују у "разне спектакуларне лажи појединих медија који покушавају да унесу дезорганизацију у наш народ и наше заједничко опредјељење".

- Уколико зауставимо ову причу о наметањима рјешења, вјероватно у наредној години можемо очекивати да неко захтијева да се укине Република Српска, јер по истој матрици је и прича о Дану Републике, тако да позивам грађане да изађу на референдум, позивам и Бошњаке да изађу, да покажу да су интегрални дио Републике Српске и да на тај начин можемо да градимо заједничку будућност и рјешавамо многе проблеме - рекао је Додик.