latinica  ћирилица
21/09/2016 |  18:35 ⇒ 20:46 | Аутор: Вечерње новости

Како да дезодоранс траје дуже?

Да бисте продужили осјећај свјежине, придржавајте се сљедећих савјета.
Дезодоранс - Фото: РТРС
ДезодорансФото: РТРС

Иако сте ставили дезодоранс, већ послије неколико сати имате утисак да је његов пријатан мирис "испарио"? Да бисте продужили осјећај свежине, придржавајте се сљедећих савјета:

* Најважније је да се прије сваке употребе дезодоранса истуширате или да дио испод пазуха обришете антибактеријском влажном марамицом, јер више слојева дезодоранса могу да запуше поре и знојне жлезде и доведу до стварања непријатног мириса.

* Умјесто топле, користите млаку воду за туширање, да не бисте додатно поспјешили знојење. Ако користите дезодоранс у спреју, прије коришћења га добро протресите како би се све компоненте сјединиле. Спреј прскајте са удаљености од 20 цм. Ако користите дезодоранс у стику, послије наношења сачекајте да се потпуно осуши и затим се обуците.

* Избјегавајте одјећу од вјештачких материјала, јер у њима кожа не може да дише, па је и знојење чешће. Приликом избора кошуља и блуза, држите се памука, лана и природних, лаганих материјала.

* Претјерано знојење можете да спријечите ако на пазухе ставите најприје дјечји пудер, затим добро отресете вишак, па нанесете дезодоранс. Пудер ће упити вишак зноја, па ће дезодоранс дуже трајати.