latinica  ћирилица
25/09/2016 |  13:47 ⇒ 13:48 | Аутор: БЕТА

Пајтић поднио оставку на мјесто шефа посланичке групе

Досадашњи предсједник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић поднио неопозиву оставку на дужност шефа посланичке групе ДС.
Бојан Пајтић (фото: .mediaportal.vojvodina.gov.rs) -
Бојан Пајтић (фото: .mediaportal.vojvodina.gov.rs)

Пајтић је оставку поднио дан након што је изгубио унутарстраначке предсједничке изборе.

Као је рекао, међу изабраним руководиоцима ДС према његовом мишљењу "нема народних посланика којима би уступио ту позицију", али ипак се осјећа "обавезу да поднесе неопозиву оставку".

"Шеф посланичке групе мора бити неко ко ће у потпуности дијелити вриједности и политички резон оних који странку воде. У супротном бисмо звучали као раштимовани оркестар, а поруке које шаљемо биле би контрадикторне и збуњујуће", оцијенио је Пајтић.

Пајтић је у писаној изјави поручио да је од "поновног оснивања ДС и предсједниковања професора (Драгољуба) Мићуновића и Зорана Ђинђића компаративна предност странке била то што су њено руководство чинили људи знатно образованији и у професионалном смислу утемељенији него врхови конкурентских партија".

"Јуче је странка на изразито демократски и легитиман начин донијела одлуку да је воде Шуле (Драган Шутановац), Кена (Радослав Милојичић) и Балша (Божовић), одуставши од вишедеценијске предности коју је у односу на остале организације ДС имала. Тај избор као демократа поштујем", додао је Пајтић.

Поручио је да се нада да ће "нови приступ и већинске одлуке чланова омогућити да ДС допре до срца нових бирача који су до јуче били недоступни", а онима који су гласали за њега да сваки глас доживљава као "признање настојањима да сачува ДС".