latinica  ћирилица
27/09/2016 |  10:11 | Аутор: СРНА

Рајилић: Приче о хапшењу Додика - мазање очију јавности

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић сматра да приче из Федерације БиХ о хапшењу предсједника Републике Српске Милорада Додика представљају "мазање очију домаћој и свјетској јавности".
Београд - Божица Рајилић - Фото: СРНА
Београд - Божица РајилићФото: СРНА

"Предсједник Додик никада никоме никакво зло није урадио. Сефер Халиловић /ратни командант такозване Армије БиХ и предсједник Босанске патриотске странке/ и остала компанија из федералног Сарајева који су давно требали бити процесуирани нашли су за сходно прозивати човјека иза којег стоји народ", рекла је Рајилићева коментаришући спекулације о хапшењу Додика због референдума.

Према њеним ријечима, нико у Српској - од стваралаца, жртава, бораца и омладине није био против референдума, а процјене о излазности говоре само о томе колико су људи били у прилици да се изјасне.

"Приче из Сарајева немају никаве везе, било би им боље да се баве собом и да се питају како ће одговарати за своја дјела, јер ће до тога кад-тад доћи. Уколико тренутна међународна ситуација не иде у прилог томе да се изводе пред Суд БиХ, и то ће се промијенити и они ће морати одговарати због зла које су нанијели Републици Српској и српском народу", поручила је Рајилићева.