latinica  ћирилица
27/09/2016 |  10:12 | Аутор: СРНА

Источна алтернатива: Терор правосуђа над Србима води распаду БиХ

Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске сматра да позивање предсједника Републике Српске Милорада Додика на саслушање у Тужилаштво БиХ због организовања референдума о Дану Републике представља најаву правосудног терора над српским народом и његовим легално изабраним представницима у органе власти у Републици Српској и БиХ.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

Ово удружење позива предсједника Српске Додика да се не одазове том позиву Тужилаштва БиХ, које је тенденциозно, антисрпски настројено и ради по налогу лидера СДА Бакира Изетбеговића који би да се укине све што је српско и да нестане српски народ са овог простора.

"То није позив Додику, то је позив цијелом српском народу и зато не треба да се појави пред тужиоцима", сматрају у "Источној алтернативи" и тврде да овај поступак Тужилаштва и терор правосуђа према једном конститутивном народу води БиХ у сигуран распад.

У саопштењу овог удружења наводи се да овакви потези Тужилаштва БиХ доводе до незадовољства, што може изазвати нежељене посљедице и ратни сукоб који нико не жели, осим најутицајнијих муслиманских лидера и екстремиста.

"Република Српска, њен Устав и институције морају се штитити свим расположивим средствима од терора и у свијету невиђеног правног насиља Тужилаштва и Суда БиХ, као и наметнутог накарадног Уставног суда БиХ чије су све досадашње одлуке донесене на штету српског народа и Републике Српске и који је формиран и наметнут као израз мржње и освете тадашњег високог представника или новца који је примио да тако нешто учини", поручују из "Источне алтернативе".

Ово удружење позвало је на организовање референдума о издвајању Републике Српске из "сурогат државе каква је БиХ".