latinica  ћирилица
27/09/2016 |  11:06 ⇒ 11:08 | Аутор: РТРС

Суд потврдио: Карамарко био у сукобу интереса

Управни суд у Загребу одбио је захтјев бившег шефа ХДЗ Томислава Карамарка, којим је тражио да се одбаци одлука надлежне комисије о томе да је као потпредсједник Хрватске Владе био у сукобу интереса.
Томислав Карамарко - Фото: AFP
Томислав КарамаркоФото: AFP

Управни суд је истовремено потврдио да је одлука Комисије за спречавање сукоба интереса била законита, а Карамарко се на одлуку Суда може жалити Високом управном суду.

Далија Орешковић, предсједница Комисије за утврђивање сукоба интереса рекла је за хрватске медије да је ова пресуда изузетно значајна за праксу тог тијела.

Подсјетимо, Поверенство за одлучивање о сукобу интереса одлучило је 15. јуна а већином гласова да је први потпредсједник владе и шеф ХДЗ-а Томислав Карамарко био у сукобу интереса због изношења личних ставова и приједлога за повлачење Хрватске из арбитраже с МОЛ-ом, а посебно на састанку Савјета за сарадњу, због пословног односа у којем су били његова супруга Ана и његов пријатељ, савјетник мађарске нафтне компаније МОЛ, Јосип Петровић те ставова које је као званичник заступао у погледу арбитражних поступака који се воде између Ине и МОЛ-а.