latinica  ћирилица
29/09/2016 |  11:06 ⇒ 11:23 | Аутор: РТРС

Суботица- Притвор за двојицу Пакистанаца због напада на дјевојчицу

Четрнаестогодишњу дјевојчицу из Суботице напало је девет миграната и покушало да је сексуално напаствује, пишу Вечерње новости.

Дјевојчица из Суботице је прије два дана преживјела кошмар на путу од своје до бакине куће, јер су јој пришла два пакистанска мигранта и почела да вуку у жбуње, а затим им пришла још седморица мушкараца. На повике дјевојчице реаговао је пролазник, а убрзо је дошла и полиција и ухапсила двојицу нападача.

Послије саслушања у Основном јавном тужилаштву у Суботици, мигрантима из Пакистана М. А. П. (34) и Б. З. М (22), који се терете да су покушали недозвољене полне радње над малљетницом, одређен је притвор до 30 дана.

- Мигрантима су додијељени адвокати по службеној дужности, а своју одбрану су изнијели у присуству судског преводиоца на урду језику, званичном језику Пакистана. Саслушање оштећене и осталих свједока биће настављено идуће недјеље - кажу у Основном јавном тужилаштву.

Због свега овога, Суботичани који страхују за своју безбједност путем друштвених мрежа покренули су петицију којом се тражи да се мигрантима и азилантима ускрати право на слободно кретање у Суботици.

Ово није први пут да мигранти насрну на некога у Суботици. Недавно су у самом центру града напали два брата, такође малољетника, и једног од њих су посјекли скалпелом по глави. Нису ријетке ни крађе, нарочито на периферији града.

Извор: Вечерње новости