latinica  ћирилица
29/09/2016 |  16:11 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Требиње: Посљедња сједница Скупштине без одборника опозиције (ВИДЕО)

У Требињу је одржана посљедња сједница Скупштине града у овом мандату. Ни данашњој сједници нису присуствовали одборници опозиције.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Одборници СНСД-а, ДНС-а и НДП-а, који бојкотују рад градског парламента од марта, нису присуствовали ни данашњој сједници. Тврде да су задње двије одржане скупштине, само покушаји одлазећег градоначеника да легализује ствари које су рађене мимо буџета. Владајућа већина данас је усвојила ребаланс буџета - кажу да је све урађено у складу са законом.

Актуелна већина у требињском парламенту усвојила је ребаланс буџета за текућу годину у износу 24.560.000 КМ, што је за 1,45 одсто или 360.000 КМ, мање у односу на усвојени буџет. Владајућа већина критикује бојкот скупштинских засједања од стране одборника опозиције.

- Овај буџет карактерише развојна компонента, с обзиром да је већ пет милиона КМ уложено у капитална улагања, а такође и социјална компонента, коју свакао треба истакнути - каже Зоран Анђушић, одборник ПДП-а.

Слободан Пртило, предсједник Скупштине града изразио је задовољство испуњеним планом и програмом.

Актуелна градска власт на данашњој сједници, исто као и већи дио свог мандата, радила је противно закону, тврде из одборничког клуба СНСД-а. Кажу, у страху од губитка власти, задњих 15 дана одржали су двије сједнице градског парламента, да би по убрзаној процедури, усвојили ребаланс буџета.

- Оно што је кршење закона јесте чињеница да је након усвојеног нацрта ребаланса требало одржати јавне расправе, па тек онда утврдити приједлог буџета - наглашава Здравко Бутулија, шеф Клуба одборника СНСД-а.

Критике на рад градоначелника упутио је и члан МЗ Придворци Србо Шкеро. Тврди да су највише донација у овој мјесној заједници добили од ХЕТ-а. На питање шта је са оградом на игралишту на Оглавцима као и асфалтирањем пута у Придворцима, који је рађен пар дана пред изборе, стигао је експресан одговор од градоначелника.

- Данас ми је /градоначелник Славко Вучуревић/ на скупштини рекао: "Пошто нема папака из опозиције добили смо папка у мјесној заједници." Па зар то није страшно, тако понижавати човјека? Ја сам прије свега борац који се борио за овај град - каже Шкеро.

Одборници су данас расправљали и о продаји непосредном погодбом непокретности у државној својини.