latinica  ћирилица
29/09/2016 |  19:50 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

"Притисак на институције и предсједника су удар на Српску"

Сенат Универзитета у Источном Сарајеву сматра да непримјерен и неутемељен притисак на институције и носиоце највиших функција Републике Српске, посебно на предсједника Српске Милорада Додика због одржавања референдума о Дану Републике Српске, јесте не само удар на Републику Српску и њене институције, већ и на грађане Српске.
Универзитет у Источном Сарајеву -
Универзитет у Источном Сарајеву

"Имали смо прилику да се 25. септембра изјаснимо о питању обиљежавања 9. јануара и великом већином смо рекли `Да`, чиме смо дали подршку Републици Српској и то је наше демократско право", став је Сената Универзитета у Источном Сарајеву.

Из Универзитета у Источном Сарајеву саопштено је да је на данашњој сједници Сената закључено да Академска заједница у Републици Српској поручује да је њихова обавеза да граде Републику Српску и брину о њој, али и њеним институцијама.

Сенат Универзитета у Источном Сарајеву придружује се ставовима Уније студената Републике Српске која је позвала предсједника Републике Српске Милорада Додика да одбаци позив на саслушање у Тужилаштву БиХ због референдума о Дану Републике Српске због тежине ситуације и политичког контекста овог поступка.

Извор: Срна