latinica  ћирилица
30/09/2016 |  16:09 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Прњавор: Отворен новоизграђени објекат "Електродистрибуције" (ВИДЕО)

У Прњавору је отворен новоизграђени објекат "Електродистрибуције" који послује у оквиру предузећа "Електрокрајина" из Бањалуке.
Прњавор: Отворен новоизграђени објекат "Електродистрибуције" - Фото: РТРС
Прњавор: Отворен новоизграђени објекат "Електродистрибуције"Фото: РТРС

Прва фаза реализоване инвестиције вриједна је око 760.000 марака, док се предвиђа да ће укупна инвестиција, која подразумијева потпуно опремање, спољашње уређење и адаптацију постојећег објекта на истој локацији, износити 1,3 милиона марака.

Дотрајали постојећи објекат, неуслован за рад и адекватан пријем купаца, главни је разлог градње новог пословног објекта Електродистибуције у Прњавору. Тиме ће бити обједињене све организационе јединице Електродистрибуције на једном мјесту.

- Ово је један вид бриге о стандарду наших радника у смислу, радног простора да могу да раде у условним просторијама, рекла је Сека Кузмановић, директорица “Електрокрајине“.

Нови објекат на три етаже и више од 660 квадратних метара предвиђа и услужни центар за потребе скоро 18.000 купаца електричне енергије са подручја Прњавора.

- У том систему, односно зависном предузећу Електрокрајине, постоји менаџмент који добро ради, који има визију и тај менаџмент испуњава своје услове уз подршку институција Српске, прије свега Владе, нагласио је Миленко Савановић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Предузеће “Електрокрајина“ у досадашњем дијелу године реализовало је око 70 одсто планираних инвестиција у дистрибутивну мрежу.

Сматрају да ће до краја године план бити извршен у потпуности.