latinica  ћирилица
30/09/2016 |  22:42 | Аутор: РТРС

Абдеслам у затвору добијао писма обожаватељки

Салах Абдеслам, један од главних преживјелих терориста који су извели прошлогодишњи напад у Паризу, добијао је у затвору у белгијском граду Брижу писма обожаватељки.
Салах Абдеслам - Фото: Screenshot
Салах АбдесламФото: Screenshot

Како сајт politico.eu преноси писање холандског листа Хет њусблад, жене из Француске, Њемачке и Белгије су слале писма Абдесламу, најчешће му исказујући подршку.

Холандски дневник пише да су неке од тих жена изразиле жељу да упознају мушкарца који стоји иза бомбашких напада у којима је у новембру прошле године убијено 130 људи.

Једно од писама написала је жена која је жељела да Абдеслама преобрати у храшћанина, док је друга жена која живи у бриселском кварту Моленбек, из којег потиче и терориста којег је полиција ту ухапсила 18. марта, у писму Абдеслама извијестила о најновијим дешавањима у њиховом крају.

Жена која је Абдесламу послала писмо неколико недјеља након терористичких напада у Бриселу 22. марта написала је да жели да га врати на прави пут.

Абдеслам, који је ухапшен у Бриселу неколико дана прије бомбашких напада у главном граду Белгије због умијешаности у терористички напад у Паризу, у априлу је из Брижа пребачен у француски затвор у Флери-Мерожију.

Извор: Танјуг