latinica  ћирилица
01/10/2016 |  13:12 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

Одржана пројекција филма "Границе, кише"

У Мултиплексу "Палас" у Бањалуци данас је одржана затворена пројекција филма "Границе, кише", за чије снимање је Министарство просвјете и културе Републике Српске издвојило 100.000 КМ.
Дане Малешевић - Фото: РТРС
Дане МалешевићФото: РТРС

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, који је присуствовао пројекцији, рекао је да је филм "Границе, кише" модеран пројекат, који може имати успјеха на међународним филмским фестивалима.

"Министарство просвјете и културе Републике Српске препознало је да је у овом филму на савремен и нови начин приказана стварност на овим просторима. Ради тога је финансијски подржало његову реализацију", изјавио је Малешевић новинарима.

Режисер филма "Границе,кише" Властимир Судар нагласио је да је филм посвећен савременој стварности, љубави и нади, те да приказује Српску на нови и оптимистичан начин.

"Ово је један од првих филмова из Републике Српске, његову реализацију смо почели још 2009. године. Премијера филма биће наредне године, а данас је само техничка пројекција", рекао је Судар и захвалио Влади Српске што је подржала снимање.

Извор: СРНА