latinica  ћирилица
17/10/2016 |  10:08 ⇒ 10:15 | Аутор: РТРС

Гости на ноћењу у Дракулином замку први пут од 1948.

У Дракулином замку у Румунији ће у овогодишњој Ноћи вјештица заинтересованим посјетиоцима бити омогућено да први пут од 1948. године преноће у том трансилванијском утврђењу, преноси данас АП.
Дракулин дворац - Фото: илустрација
Дракулин дворацФото: илустрација

У замку Бран ће двије особе преспавати у ноћи између 31. октобра и 1. новембра захваљујући промотивној понуди америчког сајта Аирбнб, који се бави резервацијама туристичких локација, а који је данас објавио конкурс чији ће побједници ноћ провести у Дракулином дворцу.

Од учесника конкурса се тражи да искористе свој "вампирски дух" и замисле шта би рекли грофу Дракули када би га срели.

Гостима ће бити послужена вечера, а потом ће остати сами и лећи ће у мртвачке сандуке обложене сомотом, баш као што је и гроф Дракула радио у страшном роману који је ту легенду учинио популарном.

Уколико побједницима конкурса буде исувише језиво да спавају у мртвачким сандуцима, у замку у Карпатима ће им на располагању бити и кревети.

Овај замак је познат по вези са Владом, принцом који је заиста тамо живио у 15. вијеку и имао окрутан обичај да своје жртве пробада користећи колац, што је била инспирација за причу о грофу Дракули.

Дракулин замак је једна од главних туристичких атракција у Румунији, са више од 630.000 посјетилаца годишње, наводи америчка агенција.

Извор: Танјуг