latinica  ћирилица
20/10/2016 |  18:16 | Аутор: РТРС

Влада Црне Горе: Терористичку акцију расвијетлити у најкраћем року

Влада Црне Горе донијела је данас радни закључак којим су надлежни државни органи позвани да професионално и у најкраћем року открију и процесуирају лица за која се основано сумња да су извршила кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам у покушају и тако заштите државу и њене националне интересе.

"Предсједник Владе /Мило Ђукановић/ нагласио је да ће, у складу са законским ингеренцијама, учинити све да овај случај буде доведен до краја", саопштила је Служба Владе Црне Горе за односе са јавношћу након сједнице.

Влада није прихватила предлог министра унутрашњих послова /Горана Даниловића/ за разрјешење директора Управе полиције /Славка Стојановића/. Усвојен је закључак Комисије за кадровска и административна питања да поднесени предлог не садржи ниједан од законом прописаних разлога за разрјешење.

Потпредсједник Владе Милорад Вујовић и министри Горан Даниловић, Будимир Мугоша и Борис Марић гласали су против прихватања овог закључка, док је министар Рашко Коњевић био уздржан.

Извор: СРНА