latinica  ћирилица
20/10/2016 |  18:48 | Аутор: РТРС

Кловнови дигли Хрватску на ноге - полиција хитно реаговала

Након САД, најезда кловнова који плаше и нападају људе захватила је и Европу, а прерушене особе почеле су да се појављују и на Балкану.
Кловн - Фото: Getty Images
КловнФото: Getty Images

Двојица дјечака старих 13 и 14 година успјели су у понедјељак увече да побјегну особи маскираној у кловна која је покушала да их ухвати у Книнској улици на осјечким Уским њивама.

Полиција је у овом случају још немоћна, јавља Индекс.

Против такозваног "Кловна убице" може се поднијети једино прекршајна пријава због нарушавања јавног реда и мира, рекао је Дарио Премец, портпарол ПУ осјечко- барањске.

Кловнови су виђени и синоћ недалеко од Основне школе Мокошица, наводно су на школско игралиште поставили лутку и дјецу увјеравали да је мртва. Како је потврдила полиција, на њиховом подручју заиста су се појавиле две особе одјевене у кловнове.

"Ријеч је о двоје дјеце млађе од 14 година. У овом случају нису пронађени елементи прекршаја или кривичног дјела'', рекла је портпаролка полиције Андријана Бискуп.

Ипак, полиција је данас издала хитно саопштење у којем се наводи да "због појачаног интереса јавности за појаву кловнова који на улицама плаше грађане, полицијски службеници провјеравају сваку дојаву".

У саопштењу се додаје да "извршеним провјерама полиција је утврдила да су за сада евидентиране две такве дојаве и то у ПУ осјечко-барањској, а изласком на мјесто догађаја полицијски службеници нису били у могућности нити потврдити нити оповргнути истинитост таквих дојава".

Хрватска полиција позвала је грађане да уколико располажу сазнањима о наведеним догађајима или сами буду у ситуацији да их на било који начин то плаши, у сваком случају могу и треба о томе да информишу полицију.

Прије недјељу дана мушкарац с маском кловна и жутом јакном лакше је ножем ранио 19-годишњег младића јужно од Гетеборга у Шведској.

Извор: Блиц