latinica  ћирилица
21/10/2016 |  11:30 ⇒ 14:33 | Аутор: РТРС

"Бијељина побјеђује": Потписан споразум о формирању скупштинске већине

Странке Коалиције "Бијељина побјеђује" потписале су данас споразум о формирању скупштинске већине и усаглашеном политичком дјеловању у Бијељини.
Странке Коалиције "Бијељина побјеђује" - Фото: СРНА
Странке Коалиције "Бијељина побјеђује"Фото: СРНА

Споразум је потписало 16 одборника који су освојили мандате на локалним изборима - шест из СНСД, по три из ДНС-а, СП и Покрета "Успјешна Српска" и један из СРС "Српска у сигурне руке", као и предсједници градских одбора странака унутар коалиције.

Заједнички кандидат за градоначелника Бијељине Златко Максимовић изјавио је на конференцији за новинаре да је побједа коалиције "Бијељина побјеђује" сигурна и манифестована потписивањем споразума, те вјерује да ће бити још одборника који ће се придружити овој скупштинској већини.

Он је подсјетио да су за ниво градоначелника поднијели захтјев за поновно бројање гласова на 35 од 180 бирачких мјеста у Бијељини и иницијативу за понављање избора на тим мјестима.

"Избори за градоначелника су покрадени и ми ћемо то доказивати, али ова скупштинска већина ће, ако буде проблема, свакако ићи у опозив тренутног градоначелника", најавио је Максимовић.

Први потпис на споразум о формирању скупштинске већине у Бијељини ставио је предсједик Градског одбора СНСД-а и носилац одборничке листе Недељко Ћорић, који је рекао да ће њихово дјеловање бити наставак оног који је почео 11. маја када су у истом саставу преузели скупштинску већину од СДС-а у граду.

Он је рекао да унутар коалиције постоји огроман степен разумијевања о прерасподјели позиција и најавио да ће се при договарању конкретних рјешења водити рачуна да стручни људи буду на најодгiворнијим позицијама и да се уради све што су обећали у кампањи за бољи живот грађана Бијељине.

Извор: СРНА