latinica  ћирилица
21/10/2016 |  15:33 | Аутор: РТРС

Подршка Бундестага европском путу БиХ

Амбасадор БиХ у Њемачкој Жељко Јањетовић одржао је данас састанак у њемачком Бундестагу са члановима Парламентарне групе за БиХ који су изразили опредијељеност за даљу подршку на европском путу БиХ у провођењу Реформске агенде, те економских и социјалних реформи.
Бундестаг - Фото: AP
БундестагФото: AP

У саопштењу Министарства иностраних послова БиХ се наводи да су састанку са Јањетовићем присуствовали предсједавајућа Парламентране групе за БиХ Марилуизе Бек, члан Бундестага Михаел Бранд, потпредсједник групе Геролд Реихенбах и секретар Парламентарне групе Бундестага за БиХ Кордула Клингер.

Данашњи је био четврти по реду састанак у посљедњих годину дана Јањетовића са њемачким парламентарцима у оквиру наставка међусобне сарадње, размјене мишљења и давања подршке БиХ у њемачком парламенту на њеном путу ка ЕУ.

Чланови Парламентарне групе Бундестага за БиХ ће од 24. до 27. октобра боравити у БиХ у оквиру службене посјете, гдје ће имати низ састанака у институцијама БиХ.

Јањетовић је говорио о тренутној економској и политичкој ситуацији у БиХ.

Парламентарце је посебно интересовала ситуација у БиХ након локалних избора, те у којој мјери БиХ извршава обавезе у оквиру европских интеграција.

Извор: Срна