latinica  ћирилица
21/10/2016 |  16:12 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

Колективни уговор за запослене у администрацији града Приједора (ВИДЕО)

Представници Синдикалне организације градске управе и градоначелник Марко Павић потписали су Колективни уговор за запослене у администрацији града Приједора. Колективним уговором задовољне су обје стране, јер су побољшана права радника.
Приједор - колективни уговор - Фото: РТРС
Приједор - колективни уговорФото: РТРС

Предсједник Синдикалне организације градске управе Приједор, Драшко Калинић, изјавио је да је нови Колективни уговор, за разлику од оног из 2008. године, значајно бољи. Има за циљ побољшање права радника ове институције, али и очување доброг досадашњег односа са послодавцем.

- Имамо средства од 100 хиљада марака које користимо за побољшање услова за становање радника, то циркулише већ трећи конкурс. Градоначелник има разумијевања за лијечење радника, за одласке на радничко-спортске игре гдје биљежимо добре резултате, каже Драшко Калинић, предсједник Синдикалне организације градске управе Приједор.

Градоначелник Приједора Марко Павић рекао је да је градска управа увијек излазила у сусрет захтјевима радника, што су они оправдали својим односном према послу. Нови Колективни уговор радницима ће у неким сегментима обезбиједити већа права него њихов грански уговор, истакао је Павић, и додао да неће бити промјена плата радника градске администрације.

- Лични дохотци и друга давања у општини односно граду Приједору нису превелика, не одударају од просјека привреде нашег града и зато сам ја против смањивања било каквих личних доходака или других примања, додао је Павић.

Град Приједор једна је од првих локалних заједница у Српској које су потписале нове колективне уговоре са својим синдикалним организацијама.