latinica  ћирилица
21/10/2016 |  16:23 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

МУП ЗДК: Још не можемо потврдити да је ријеч о покушају отмице

Министарство унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона саопштило је поводом покушаја отмице дјевојчица у насељу Тетово у Зеници да још не могу потврдити да је ријеч о покушају отмице.
Зеница- дјевојчица пријавила покушај отмице (Фото: Елмедин Мехић) - Фото: klix.ba
Зеница- дјевојчица пријавила покушај отмице (Фото: Елмедин Мехић)Фото: klix.ba

"Након запримљене пријаве о наводној отмици и покушају отмице двије дјевојчице од стране двије особе које су биле у возилу, у насељу Тетово, у Зеници, одмах су ангажоване полицијске патроле и тимови Управе полиције МУП ЗДК да би блокирали наведено подручје и саобраћајнице и извршили друге мјере и радњи из своје надлежности. Обављен је и разговор аа дјевојчицом која је и пријавила наводни случај отмице, када је, како наводи, успјела побјећи", наводе из МУП-а.

Из управе Основне школе "Хасан Кикић" је потврђено да нема пријава о нестанку ниједног дјетета те да су изостанци појединих ученика оправдани од стране родитеља.

"Још не можемо потврдити тачност наведене пријаве, нити чињеницу да је извршена отмица или покушај. Предузимајући активности на документирању овога случаја службеници криминалистичке полиције су поступали у складу с налозима и упутама дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва ЗДК", додају из МУП.

Након разговора с дјевојчицом, настављају се активности на прикупљању сазнања да би се провјериле тачности навода из запримљене пријаве о отмици и утврђивања свих чињеница и околности у вези с наведеним догађајем.

Извор: Кликс