latinica  ћирилица
21/10/2016 |  17:08 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у Брчком (ВИДЕО)

Од првог новембра у граду Брчко, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима. Од обиљежених 1800 паркинг мјеста, паркирање аутомобила наплаћиваће се на 850 мјеста од којих су 25 мјеста предвиђена за лица са инвалидитетом.
Брчко - паркинг - Фото: РТРС
Брчко - паркингФото: РТРС

Овом одлуком тренутно су изузети станари зграда, јер ће им новим правилником, бити омогућена паркинг карта по цијени од 8,5 марака мјесечно. 

У првој зони, сат паркирања коштаће 1 КМ, у другој 0,6 КМ док ће цјелодневно паркирање , у зависности од зоне, износити 4КМ, односно 2,5 КМ.

У јавном предузећи Путеви Брчко, истичу да је циљ и града и преудзуећа да се ова област деведе у ред, као и другим градским срединама.

"Ми желимо као предузеће да замолимо јавност да нам да подршку, и да сви схватимо да је један овакв посао поребан дистиркту и да је нагласак на јачем, бољем комуналном реду и на екологији, а не на приходима", изјавио је Мирослав Мишкић директор ЈП Путеви, Брчко. 

"Требаће још пуно посла и да јавно подузеће Цесте добије инструмнете да може ефикасно и учинковито наплаћивати овај приход односно паркинг али исто тако и да се дође у ситуацију да се овај модел примјени на најприкладнији начин", напомиње Анто Домић, градоначелник дистиркта Брчко.

У паркинг сервису дистиркта Брчко, тренутно ће бити запослено 15 радника. Плаћање паркинга обављаће се СМС сервисом или куповином паркинг карте у градским билетарницама.