latinica  ћирилица
21/10/2016 |  17:36 ⇒ 19:29 | Аутор: РТРС

Више од 1.200 терориста спрема напад на Алеп

Више од 1.200 терориста, међу њима 30 бомбаша самоубица, спрема се да нападне сиријски град Алеп са југозапада, саопштено је из руског генералштаба.
Алеп, Сирија (Фото: Sputnik/Mikhail Voskresensky) -
Алеп, Сирија (Фото: Sputnik/Mikhail Voskresensky)

Терористи су искористили хуманитарну паузу да добију појачање и да се припреме за нове нападе на предграђа Алепа, нмаводи исти извор.

- Група од више од 1.200 милитаната наоружана је тенковима, оклопним возилима и има више од 20 камиона са тешким наоружањем - рекао је начелник оперативне управе руског Генералштаба генерал-пуковник Сергеј Рудској.

Рудској је додао да милитанти у Алепу и даље добијају оружје и муницију, укључујући противавионске ракетне системе.

- Све хуманитарне коридоре, које треба да користе цивили и милитанти да напусте Алеп, блокирали су терористи - истакао је генерал.

Рудској је навео да милитанти стално нападају, користећи минобацаче и ракетне системе, стамбена насеља у западном дијелу Алепа, укључујући хуманитарне коридоре. Он је додао да је у посљедња 24 часа осам лица погинуло, а више од 30 је рањено у нападу милитаната.

"Милитанти групе 'Ахрар шам' јавно су погубили 14 локалних званичника због позивања цивила да користе коридоре да напусте источне дијелове Алепа.

Рудској је рекао да је Русија продужила хуманитарну паузу у граду за још један дан од 8.00 до 19.00 22. октобра.

Извор: СРНА