latinica  ћирилица
21/10/2016 |  18:12 | Аутор: РТРС

Ђукановић: Обавијестити Србију о сазнањима о ухапшенима

Било би јако важно остварити пуну сарадњу са надлежним институцијама Србије у случају осумњичених за тероризам, каже премијер Црне Горе Мило Ђукановић.
Мило Ђукановић - Фото: СРНА
Мило ЂукановићФото: СРНА

Ђукановић сматра да би о досадашњим сазнањима о хапшењу држављана Србије због сумње да су планирали терористичке акте било веома важно упознати надлежне органе Србије, преносе подгоричке Вијести.

Црногорске институције треба да остваре пуну сарадњу са надлежним институцијама Србије како би се заокружила слика и ставила тачка на неуспјешну криминалну и терористичку активност усмјерену према Црној Гори, оцијењено је на састанку Ђукановића са представницима безбједносних служби.

Ђукановић се данас састао са директорима Агенције за националну безбједност и Управе полиције, Дејаном Перуничићем и Славком Стојановићем.

Премијер је након састанка рекао да је током разговора добио информације које су га учврстиле у увјерењу да је активност групе људи који су покушали да организују криминалну групу и спроведу одређене терористичке акте на простору Црне Горе, била акција која је опасно пријетила држави, њеној националној безбједности и сигурности њених грађана.

У изјави Ђукановића објављеној на сајту Владе наводи се да су се током разговора сагласили да би са досадашњим сазнањима било веома важно упознати надлежне државне органе Србије.

- Не због било чега другог, немамо заиста било какву информацију о томе да је држава Србија имала сазнања о томе што се припрема према Црној Гори, већ просто због недвосмисленог сазнања да је дио припремних активности за оно што се планирало у Црној Гори обављен на територији Србије, дакле злоупотребом територије те државе - појаснио је Ђукановић.

Према његовим ријечима, на састанку је оцијењено да би било јако важно остварити пуну сарадњу са надлежним институцијама Србије, "како бисмо заокружили слику и финално ставили тачку на ову неуспјешну криминалну и терористичку активност усмјерену према Црној Гори".

- Мислимо да би то било важно, не само због расвјетљавања овог конкретног догађаја, већ и због јасне поруке криминалу и потенцијалним терористичким групама да су наше државе из дана у дан све снажније, да све успјешније сарађују и да су у стању да обезбиједе и нови квалитет стабилности у нашем региону у цјелини - рекао је Ђукановић.

Извор: Танјуг