latinica  ћирилица
21/10/2016 |  18:16 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Коалиција "Бијељина побјеђује" окупила скупштинску већину (ВИДЕО)

Странке Коалиције „Бијељина побјеђује“ потписале су данас споразум о формирању скупштинске већине и усаглашеном политичком дјеловању.
Странке Коалиције "Бијељина побјеђује" - Фото: СРНА
Странке Коалиције "Бијељина побјеђује"Фото: СРНА

Споразум је потписало 16 одборника који су освојили мандате на локалним изборима, те предсједници градских одбора странака унутар коалиције. Први задатак ове скупштинске већине биће опозив градоначелника Миће Мићића. 

 Споразум о формирању нове скупштинске већине потписало је 6 одборника из СНСД-а, по три из ДНС-а, СП и Покрета Успјешна Српска и један из СРС „Српска у сигурне руке". Нова скупштинска већина наставиће активности започете 11. маја.

- Овдје постоји један степен разумијевања међусобног око прерасподјеле позиција, следеће што ћемо да урадимо јесте да у неком наредном периоду договармо око конкретних рјешења, рекао је Недељко Ћорић, предсједник ГО СНСД Бијељина.

Коалиција "Бијељина побјеђује" поднијела је ЦИК БиХ захтјев за поновно бројање гласова на 35 бирачких мјеста и иницијативу за понављање избора на тим мјестима.

-Свима је јасно да су ови избори за градоначелника покрадени, с друге стране и ми ћемо у наредном периоду то доказивати, ова скупштинска већина је сигурно и и кад би било проблема са ЦИК-ом и судом, уколико се одлучи другачије, ова скупштинска већина ће ићи у опозив тренутног градоначелника, истакао је Златко Максимовић, кандидат за градоначелника Коалиције "Бијељина побјеђује-др Златко Максимовић".

Бијељина мора постати мјесто бољег живљења, поручују из Коалиције Бијељина побјеђује и вјерују да ће им се ускоро придружити и одборници из других полтичких партија.