latinica  ћирилица
21/10/2016 |  18:27 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Прекинута сједница ФС РС у Бањалуци (ВИДЕО)

Настављен је сукоб у Фудбалском савезу Републике Српске.
Фудбалски савез Републике Српске - Фото: РТРС
Фудбалски савез Републике СрпскеФото: РТРС

Сједница Скупштине савеза, која је прекинута данас због непостојања кворума, након што је засједање напустило 16 делегата, биће настављена сутра.

Настављене су међусобне оптужбе између делегата који су на Изборној Скупштини Фудбалског савеза Српске подржавали Петра Јелића и реизабраног предсједника савеза, Миле Ковачевића.

На данашњој сједници у Бањалуци, на којој је требало да буду изабрани делегати из Републици Српској у тијелима Фудбалског савеза БиХ, незадовољни радом скупштине, 16 од 51 делегата напустило је засједање, а сједница је прекинута због недостатка кворума.

На конференцији за новинаре, Петар Јелић и делегати који га подржавају поручили су да желе нове изборе за предсједника јер, према њима, избори нису одржани према статуту.

Реизабрани предсједник Фудбалског савеза Српске, Миле Ковачевић још једном је поновио да су избори од 26. сепрембра, одржани по прописима, поштујући Статут савеза и додао да је кандидатура Петра Јелића упитна.

Наставак сједнице Скупштине заказан је за сутра у 11 часова, а за њено одржавање неће бити потребан трочетвртински кворум, већ ће бити довољно да се појави проста већина делегата.