latinica  ћирилица
21/10/2016 |  19:58 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

Прњавор: Вртић званично отворен, али без употребне дозволе (ВИДЕО)

Црвене врпце, балони и дјечија граја, тако је изгледало двориште Дјечијег вртића "Наша радост" у Прњавору крајем септембра. Док се изборна кампања приводила крају, у овој општини проширен је вртић за три нове групе.
Дјечији вртић "Наша радост" - Фото: РТРС
Дјечији вртић "Наша радост"Фото: РТРС

Цијелу иницијативу покренуо је технички начелник општине, Синиша Гатарић, а руку под руку са Драганом Мектићем пресјекао је врпцу 26. септембра. Након изборног дебакла прича о вртићу је стала. Дјеце у просторијама још нема, а за шест нових радника новца за плате у буџету вртића нема. 

У јеку изборне кампање званично отворен, а данас још стоји празан. Надограђени дио Дјечијег вртића “Наша радост” у Прњавору није у функцији јер употребна дозвола није стигла. Директорка вртића каже, касни се због додатних радова, а све би могло бити ријешено већ у понедјељак.

-Тад је било планирано уговором, градитељ са општином је уговорио гријање са пећи на чврсто гориво. Међутим, пошто се појавио донатор за оба вртића, помијерили смо тај рок да би и један и други вртић обезбиједили са пећи на пелет, каже Слободанка Васић, директорка ЈУ дјечији вртић "Наша радост".

Паралелно са радовима, проводио се и конкурс за шест радника који ће радити у новом објекту. За потребе њиховог запошљавања, буџет вртића биће премашен за 100.000 марака. За новац којег у буџету нема, директорка вртића каже, одавно је писала општини. Одговора није било.

- Код нас је било на бироу осам васпитача, шест је примљено, остала су два. Планиран је и дневни боравак дјеце који ће да ради од пет до 10, тако да не бисмо имали на бироу више незапослених васпитача, истиче Васићева.

Да ли је ријеч о још једном предизборном обећању које је остављено по страни због лошег изборног резултата, још , техничког начелника општине, Синише Гатарића, нисмо успјели сазнати. На телефон се није јаљао, а како смо незванично сазнали, тренутно није у Прњавору.

На крају остаје сумња у регуларност конкурсне процедуре, јер је жалба за једну позицију већ стигла. Да ли су у новоизграђеном дијелу вртића запослени људи блиски странци техничког начелника, остаје непознаница.