latinica  ћирилица
21/10/2016 |  20:53 ⇒ 21:28 | Аутор: РТРС

Звезда у драматичној завршници побиједила Галатасарај

Црвена звезда МТС је у гостима екипи Галатасараја у сали "Абди Ипекчи" у Истанбулу однијела побједу у драматичном финишу утакмице.
Црвена Звезда - Галатасарај - Фото: Novosti.rs
Црвена Звезда - ГалатасарајФото: Novosti.rs

Кошаркаши Црвене звезде остварили су прву побједу у Евролиги, пошто су вечерас у Истанбулу у драматичној завршници побиједили Галатасарај са 85:83 (17:30, 30:17, 22:20, 16:16).

Домаћин је имао 14 поена предности у првој четвртини, а Звезда је у трећој водила и 15 поена разлике, али је дГалатасарај успио да стигне, а онда у посљедњој дионици и да поведе.

Звезда је после тајм-аута домаће екипе у посљедњем минуту направила серију преко Огњена Кузмића и Стефана Јовића повела са 84:83.

Галата је послије имала прилику да се врати, али је Алекс Тајус промашио оба пенала 38 секунди прије краја, а онда је послије промашаја Марка Гудурића, Остин Деј промашио шут четири секунда прије краја. Јовић је затим ухватио лопту и брзо је фаулиран. Плејмејкер Звезде погодио је прво бацање и намјерно промашио друго за прву велику побједу шампиона Србије.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Марко Симоновић са 23 поена, док је Јовић завршио утакмицу са 14 поена и девет асистенција. Гудурић је постигао 11, а Милко Бјелица 10 поена. Деј је постигао 24 поена за Галатасарај, а Тајус 19.

Гостовање Звезде Галатасарају у Истанбулу има посебну димензију од прије двије године када су испред сале "Абди Ипекчи" домаћи навијачи убили навијача црвено-бијелих Марка Ивковића Јагоду.

Звезда је у првом колу изгубила код куће од Дарушафаке, а Галатасарај од ЦСКА. Црвено-бијели у сљедећем колу играју код куће против Барселоне.

Извор: Агенције