latinica  ћирилица
21/10/2016 |  21:30 ⇒ 21:33 | Аутор: РТРС

Модрича: Вече поезије на почетку "Културне јесени"

У Српском културном центру Модрича вечерас је одржано вече поезије којим је обиљежен почетак "Културне јесени" у овом граду.
Српски културни центар Модрича - Фото: СРНА
Српски културни центар МодричаФото: СРНА

Предсједник Омладинског књижевног клуба "Младост", организатора догађаја, Милена Дрпа рекла је да је вече поезије дио "Пјесничког каравана" који је синоћ кренуо из Добоја и наредних дана ће обићи градове у окружењу.

"Пјеснички караван организован је на идеју Јованке Стојчиновић Николић, пјесника из Добоја, а циљ му је да пјесници својом бесједом, након љетне паузе, поново испуњавају простор установа културе и душе поклоника лијепе, поетске ријечи", рекла је Дрпа.

Осим Дрпе и Николићеве, стиховима су се представили и Ранко Павловић, књижевник из Бањалуке, Лара Дорин, пјесник из Обреновца, те Јовица Ђурђић, родом из Добоја, који живи у Ријеци.

Дрпа је истакла задовољство посјетом Вечери поезије коју је, због учествовања пјесника из Републике Српске, Србије и Хрватске, назвала међународном.

Лара Дорин рекла је да је пријатно изненађена бројем посјетилаца и пажњом којом су пратили културни догађај како у Добоју тако и у Модричи.

"Заједничко учесницима Каравана су емоције и љубав према поезији", рекла је Дорин и нагласила да се осјећала лијепо пред публиком која воли и разумије поезију.

Јовица Ђурђић рекао је да иако деценијама живи у Ријеци, ипак припада овом крају.

"Сваки боравак у родном мјесту је угодан, а овај долазак у родни крај биће незабораван и због учешћа у `Пјесничком каравану`, дружењу са пјесницима и публиком", рекао је Ђурђић.

Извор: СРНА