latinica  ћирилица
21/10/2016 |  21:32 ⇒ 21:35 | Аутор: РТРС

Рашковић Ивић више није ни формални члан ДСС

Предсједништво ДСС прихватило је приједлог извршног одбора о брисању из евиденције чланства Санде Рашковић Ивић, али није прихватило предлог о искључењу Славише Ристића, пренијели су београдски медији.
Санда Рашковић Ивић - Фото: Novosti.rs
Санда Рашковић ИвићФото: Novosti.rs

Бивша предсједница ДСС Санда Рашковић Ивић од синоћ више није ни формални члан те странке, објавиле су "Новости", а пренијела Б92.

Предсједништво ДСС искључило је своју дугогодишњу функционерку и народног посланика из својих редова пошто је одбила да примијени одлуку руководства да избаци Ђорђа Вукадиновића из страначког посланичког клуба.

"Ево, надам се сада да је ДСС мојим искључењем ријешио све своје проблеме и да се овом одлуком враћају на стазе политичког успјеха. Јер, једним "демократским" ударцем успјели су, не само да избаце из странке бившу предсједницу која их је вратила у Народну скупштину, већ и да угасе сопствени посланички клуб. То је заиста велики успјех", прокоментарисала је за "Новости" Рашковић Ивић.

Раскол између Рашковић Ивићеве и руководства странке најпре се отворио пошто се она супротставила локалним коалицијама ДСС са СНС.

По доласку Милоша Јовановића за потпредсједника странке, ти савези су потврђени на Председништву и Главном одбору, а раскол између врха ДСС и Санде Рашковић Ивић се продубио, наводе "Новости".

Челници ДС С сматрају да савези са СНС у појединим општинама нису кључ сукоба, већ је проблем намјера Рашковић Ивићеве да пристане на заједничког предсједничког кандидата са свим опозиционим странкама па и прозападним - ДС, СДС, Доста је било, ЛДП.

За челнике ДСС, та странка мора да одржава исту дистанцу у односу на напредњаке и "евроунијатску" опозицију.

Славиша Ристић, посланик ДСС са Косова и Метохије, који је такође одбио да подржи смјену Вукадиновића из посланичког клуба, није синоћ искључен из чланства странке иако се и то очекивало, додају "Новости".

Извор: Новости