latinica  ћирилица
21/10/2016 |  21:37 | Аутор: РТРС

Путници прекинули блокаду Мердара

Стотинак путника који су били у аутобусима превозника "Кимко" који саобраћа на релацији Грачаница-Београд и Митровица-Ниш, прекинули су блокаду на прелазу Мердаре, који су почели пошто косовска полиција није дозволила да три од четири аутобуса наставе ка Србији.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Блокада је трајала око сат времена, између 17 и 18 часова, а до деблокаде је дошло пошто су обезбијеђени нови аутобуси, јавио је дописник Танјуга.

Полиција је навела да првобитни аутобуси нису имали дозволу за међународни превоз путника.

РТК2 је претходно јавио да су путници, који су били у аутобусима превозника "Кимко" који саобраћа на релацији Грачаница-Београд и Митровица-Ниш блокирали прелаз Мердаре пошто косовска полиција није дозволила да три од четири аутобуса наставе ка Србији.

У аутобусима су углавном студенти који студирају у Сјеверној Митровици.

Према ријечима власника "Кимка" Богољуба Маринковића, полиција није хтјела да прихвати потврду коју је издало Министарство саобраћаја и инфраструктуре Косова, рекавши да у њој мора да стоји реченица "Превознику се дозвољава да пређе међународни прелаз Мердаре између Косова и Србије".

Маринковић посједује потребан документ, али у њему нема те реченице, наводи РТК2.

РТК2 је контактирао портпарола полиције Даута Хоџу, који их је преусмјерио на надлежно министарство.

Како се сазнаје, на путу ка прелазу Мердаре је и официр за везу у Приштини Дејан Павићевић који је обавијештен о проблему.

Иначе, на Мердару је колона возила дуга око два километра.

Извор: Танјуг