latinica  ћирилица
21/10/2016 |  22:37 ⇒ 22:47 | Аутор: РТРС

Испред новосадске Бетаније пронађена беба у торби!

Новорођенче се налазило у путној торби, а открила га је случајна пролазница и одмах обавијестила љекаре из оближње Клинике за гинекологију и акушерство.

У Мајевичкој улици у Новом Саду, недалеко од породилишта, у петак око 10 сати, пронађено је остављено новорођенче.

Беба се налазила у путној торби, а открила је случајна пролазница и одмах обавијестила љекаре из оближње Клинике за гинекологију и акушерство, познатију као Бетанија.

 Љекари су, како сазнајемо, одмах отрчали до мјеста гдје се налазила торба, и бебу однијели у породилиште гдје је збринута. На остављену торбу на улици нико није обраћао посебну пажњу, све док се није зачуо дјечји плач.

Неколико пролазника није реаговало, с обзиром на то да је у близини породилиште, али се једна жена, ипак, одлучила да се врати и провјери, јер није видјела да има мале дјеце на улици.

Када је пришла и отворила торбу, била је у чуду када је угледала бебу, за коју сазнајемо да је мушког пола, а претпоставља се да је дијете остављено убрзо послије порођаја.

О овом догађају обавијештено је надлежно тужилаштво које треба да донесе одлуку о квалификацији, а за несавјесном мајком се трага.

Извор: Вечерње новости