latinica  ћирилица
23/10/2016 |  14:53 | Аутор: РТРС

Пале- одата почаст погинулим борцима "Фамоса"

У кругу фабрике "Фамос" Коран на Палама данас је, парастосом и полагањем вијенаца и цвијећа на спомен-обиљежје, одата почаст за 28 радника овог предузећа који су као борци Војске Републике Српске погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.
Пале:  Парастос у кругу фабрике Фамос - полагање вијенаца - Фото: СРНА
Пале: Парастос у кругу фабрике Фамос - полагање вијенацаФото: СРНА

Вијенце и цвијеће на споменик радницима "Фамоса" положиле су делегације општинске Борачке организације, општине Пале, СУБНОР-а Пале, Црвеног крста Републике Српске и чланови породица погинулих бораца.

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина истакао је да се страдање припадника Војске Републике Српске не смије заборавити, напомињући да Српске не би било да није било људи који су били спремни да дају живот за њу.

Он је нагласио да Борачка организација Републике Српске кроз своје програмске документе на првом мјесту манифестује да је Република Српска, као највриједнија тековина, предмет сталне бриге и очувања њених уставно правних позиција.

"То је национално стратешко питање и око тога не смије бити подјела и конфронтација", поручио је Парађина.

Парађина је изразио незадовољство због незапошљавања борачке популације и нагласио да су у најтежој позицији демобилисани борци и дјеца погинулих бораца.

Он сматра да би друштво требало у први план да стави стручност и знање, али и борачки статус и заслуге оних који су у најтежим временима бранили народ и стварали Републику.

Уз осуду непотизма и партократије у запошљавању, Парађина је поручио да би требало да се цијене жртве и вриједности које његује Борачка организација, те да ће се, у противном, ова организација супротставити таквом комфорном понашању.

Извор: СРНА