latinica  ћирилица
23/10/2016 |  19:05 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

Потпредсједник Владе ЦГ: Србија нема везе са хапшењем на дан избора

Потпредсејдник црногорске владе Душко Марковић рекао је данас да је "покушај терористичког акта у Црној Гори 16. октобра, нешто што треба да забрине" и поручио да ће "врло брзо имати заокружен читав случај, који ће правно и процесно бити чист као суза".
Братислав Дикић (Фото:  E-Stock/P. Jovanović) -
Братислав Дикић (Фото: E-Stock/P. Jovanović)

Замјеник предсједника ДПС је изјавио за подгоричку телевизију Антена М, да није добро што је покушај напада стављен у контекст изборног процеса, и то, како је навео, прије свега од стране оних који су доживјели пораз на изборима.

Он је рекао да надлежни органи морају случај да доведу до краја, а апеловао је на политичаре да не доливају уље на ватру. Рекао је да службе Црне Горе и Србије интензивно размјењују информације.

- Из свега произилази да су ствари веома озбиљне - рекао је Марковић, објаснивши да је откривање акције почело искључиво на територији Црне Горе.

- На том нивоу информација и у тој фази није било разлога за сарадњу са било ким другим. Зато то није одраз неповјерења према органима Србије - тврди Марковић.

Он тврди, да ништа не указује да су власти Србије имале било какву додирну тачку с овим случајем.

Марковић је одговорио и на питање да ли је реално да ни у једном пресретнутом разговору нису поменути политички субјекти за чији рачун су ухапшени ангажовани.

- Не морају увијек политичари бити у директној спрези са неким ко ради у њихово име. Свакако, неће бити разлога за скривање било које чињенице - закључио је замјеник црногорског премијера.

Извор: Спутњик