latinica  ћирилица
23/10/2016 |  21:30 ⇒ 22:06 | Аутор: РТРС

У Броду ухапшен осумњичени за троструко убиство

Бранислав Секуловић, осумњичен за троструко убиство у Србији, ухапшен је на улазу у БиХ из Хрватска послије девет година скривања.

Секуловић је ухапшен на граничном прелазу Брод, а код себе је има лажни пасош БиХ издат на име Марио Триван, држављанина БиХ који живи у Аустралији, преносе медији.

Правосуђе Србије трага за Секуловићем од септембра 2007. године због убиства Дарка Живковића, Владимира Самарџића и Душана Пејовића.

На терет му је стављено да је као власник фирме "С компанија" ушао у пословне аранжмане са њима, а након што их је преварио, намамио их је у канцеларију и убио. Они су довођени у везу са београдским подземљем, а Секуловићу се послије убиства губи траг.

Идентет Тривана украден је 2013. године, а друга особа је у Бањалуци добила пасош на његово име и презиме.

За крађу идентитета сазнало се прије два мјесеца, те је тада пасош издат на име Марио Триван стављен у све полицијске базе.

Приликом синоћње контроле путника у аутобусу на прелазу Брод, утврђено је да мушкарац посједује сумњиви пасош, а послије тога су његови отисци стављени у базу података Интерпола, те се тако сазнало да је Марио Триван у ствари Бранислав Секуловић.

Код њега је пронађено око 7.000 КМ, а из лажног пасоша је видљиво да је у претходном периоду боравио у Молдавији, Украјини и Русији.

Извбо: СРНА