latinica  ћирилица
26/10/2016 |  17:58 ⇒ 18:31 | Аутор: РТРС

Угљевик: Парастос за 301 погинулог борца

У Угљевику је вечерас, уочи крсне славе општине -Свете Петке, служен парастос за 301 борца Војске Републике Српске, који је погинуо у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.
Угљевик - парастос - Фото: СРНА
Угљевик - парастосФото: СРНА

Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић рекао је код централног спомен-обиљежја погинулим борцима да никада неће бити заборављени.

- Наши саборци којих се присјећамо платили су слободу српског народа својим животом. Борачка организација Угљевика никада их неће заборавити - истакао је Маринковић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић додао је да је дужност и обавеза свих који данас живе слободно да чувају сјећање на погинуле суграђане.

Пошту погинулим борцима одале су и делегације братске општине Кавадарци из Македоније, општине Беочин из Србије и града Лозница.

У име српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића вијенац је положио његов савјетник Миленко Ристић, као и представници општине Лопаре, Рудника и Термоелектране "Угљевик", борачких организација Угљевика и Лопара и представници локалних политичких партија.

Извор: СРНА