latinica  ћирилица
26/10/2016 |  18:31 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Брчко: Бошњачки чланови бојкотовали сједницу Владе

Ванредна сједница Владе дистрикта Брчко данас није одржана јер су бошњачки чланови одбили да учествују у раду док "не буду ријешени крупни проблеми у Одјељењу за образовање".
Влада Брчко дистрикта - Фото: РТРС
Влада Брчко дистриктаФото: РТРС

Замјеник градоначелника Есад Кадрић рекао је новинарима да Одјељење за образовање доноси одлуке без консултација, па је тако приликом ангажовања наставног кадра на одређено вријеме у брчанским основним и средњим школама на почетку ове школске године озбиљно нарушен национални баланс у корист српског народа.

Шеф Одјељења за образовање Бошко Стојковић демантовао је оптужбе, наводећи да Одјељење, од када је он на његовом челу, ради искључиво у складу са одредбама важећих закона.

- Приликом запошљавања на одређено вријеме искључиви циљ био је да се створе услови за нормално одвијање наставног процеса. При томе, није нарушен национални баланс, али је чињеница да је дебаланс, прије него што сам преузео дужност шефа Одјељења, био у корист Бошњака - рекао је Стојковић новинарима.

Градоначелник Брчког Анто Домић увјерен је да ће данас одгођена ванредна сједница Владе, након консултација, бити одржана у петак, 28. октобра.

Извор: СРНА