latinica  ћирилица
28/10/2016 |  16:35 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

И. Сарајево: Усвојен Нацрт ребаланса буџета (ВИДЕО)

Одборници градског парламента у Источном Сарајеву већином гласова усвојили су Нацрт ребаланса буџета за 2016. годину.
Скупштина Источно Сарајево - Фото: РТРС
Скупштина Источно СарајевоФото: РТРС

С обзиром на то да су приходи у првих шест мјесеци ове године били већи од расхода, у градској каси вишак средстава.

Суфицит од 641.000 КМ, резултат је одговорног пословања, тврде градске власти, на чијим адресама ће завршити вишак новца, знаће се након јавне расправе у наредних петнаест дана.

Највећи износ, 590.000 КМ, планиран је за помоћ општинама, а највише средстава, с разлогом или не, очекује општина Источно Ново Сарајево. 

Извршење буџета у складу с планом, градска власт првенствено приписује домаћинском пословању. Не крију, међутим, да је новца више и због нереализације одређених пројеката.

Већина уштеђеног новца, односно 590.000 КМ, намијењена је за помоћ градским општинама. С обзиром на чињеницу да у претходних десет мјесеци једино општини Источно Ново Сарајево са градског рачуна нису уплаћивана средства, у овој локалној заједници увјерени су да ће ребалансом буџета пракса бити измијењена.

- Ми већ имамо спремну пројектну документацију и тражићемо 100.000 до 150.000 КМ за пројекте - каже Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Чије ће жеље и могућности превагнути и да ли ће градска власт једнако третирати све градске општине, биће јасно до половине новембра. Тада ће се објелоданити и нацрт градског буџета за 2017. годину.