latinica  ћирилица
30/10/2016 |  20:51 ⇒ 31/10/2016 | 08:44 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Очекујем берићетну недјељу у Паризу

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић рекао је за агенцију Бета да на предстојећем мастерс турниру у Паризу, на ком брани титулу, очекује "берићетну недјељу".

"За сада све иде како би требало и како ваља. Искрено се надам да ће остати тако и да да ћу имати берићетну недјељу у Паризу", рекао је Ђоковић за агенцију Бета у Паризу.

Ђоковић ће наредне недјеље учествовати на мастерс турниру у Паризу, на ком је претходне три године освојио титулу.

"Улазим као и у сваки други турнир, оптимистично, са жељом и надом да ћу да остварим што бољи пласман. Имам висока очекивања од себе, али се трудим да будем у садашњем тренутку и да се усресредим на сваки наредни изазов. Наредни изазов у овом тренутку су тренинзи и постизање жељење форме – достизања жељеног нивоа форме да могу да тријумфујем против било ког играча, поготово у дворанама у Паризу и Лондону, гдје сам посљедњих четири, пет година имао доста успјеха", рекао је Ђоковић.

На питање да ли пред почетак турнира осјећа додатни притисак, с обзиром на то му се Британац Енди Мари знатно примакао на челу АТП листе, Ђоковић је рекао да жели да се концентрише на себе.

"Гледам само на себе и то је практично једино што могу да контролишем. Енди заиста игра изврстан тенис и дефинитвно заслужује да буде у овој позицији да се бори за прву позицију. У другом дијелу сезоне није изгубио пуно мечева, заиста игра најбољи тенис, има изванредне резултате и ја му честитам на томе. Сигурно је врло мотивисан што се да видјети на терену, али не заависи само од њега. Ја ћу узети ствари у своје руке, што би се рекло 'у се и у своје кљусе'", рекао је Ђоковић.

Уз најбољег тенисера свијета на турниру у Паризу неће бити тренери Борис Бекер и Маријан Вајда, већ их мијењати Шпанац Пепе Имас.

"Мој тим је изузетно велики и људи који ће сједити у мом боксу су такође дио тог тима. Они су на овај турнир дошли зато што је то био претходни договор унутар тима", рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће, као први носилац, у првом колу мастерс турнира у Паризу бити слободан, а у другом га очекује дуел с бољим из дуела између Шпанца Николаса Алмагра и Герда Милера из Луксембурга.

"Алмагро и Милер су квалитетни играчи, јесу другачији тип играча, али су изузетно квалитетни. Милер је недавно у Базелу умало победио (Кеија) Нишикорија, што показује у каквој је форми. Ипак, требало би да будем концнетрисан на себе и своју игру. Неће бити лако, то је сигурно", рекао је он.

Извор: Бета